Kliki pildil ja liigu kodulehele

Wednesday, July 13, 2016

Õpeta lapsele varakult isiklikku hügieeni! KUIDAS?

Õpetades lapsele varakult isiklikku hügieeni, on ideaalne võimalus tutvustada talle puhtuse ja tervislikkuse tähtsust. Selleks, et last julgustada regulaarselt isikliku hügeeni eest hoolt kandma, saad sa iga sellega seotud tegevuse muuta toredaks mänguks või kasutada toredaid abivahendeid, et seda kogemust juurutada. Loe seda artiklit, et teada saada, kuidas lapsele hügeeni eest hoolt kandmist õpetada.
1. Õpeta last järjekindlalt käsi pesema.
Laps peaks õppima käsi pesema peale õuest tulemist, lemmikloomadega mängimist, peale vetsus käimist ja enne sööki. Näita lapsele, kuidas käsi märjaks teha, kuidas seepi kätele panna ja neid hõõruda. Lase tal seda teha umbes 20 sekundit, enne kui te käsi loputate ja kuivatate.
Kasutage loomakujulisi seepe või pumbaga vedelseepe, mida oleks lapsel lihtne kasutada. Laulge lapsega "tähestiku laulu" või tema lemmiklaulu, et kindlustada piisav käte pesemise aeg.
2. Vannita last regulaarselt.
Lapsed, kes on aktiivsed või mängivad palju väljas, peaksid iga päev pesemas käima. Samas lapsed, kellel on kuivem nahk, või kes nii palju õues ei käi, võivad pesus käia iga 2 päeva tagant. Vannitamise aitab lõbusamaks teha, kui lisad vannivette vahtu ja lased lapsel vannimänguasju kaasa võtta. Poest või internetist saad osta ka teisi vanni sobivaid mänguasju, näiteks vannivärvid, põnevad shvammid, paadid jne..
Kui laps eelistab duši all käia, osta spetsiaalne reguleeritav dušiotsik, et ta saaks ennast tunda nagu täiskasvanu ja suurte pesemist imiteerida.
 3. Lõika lapse küüsi regulaarselt.
Kuigi su laps ei oska seda ise teha, õpetab see talle, et küüned peavad bakterite ja infektsioonide vältimiseks lühikesed olema.
4. Õpeta lapsele peale igat sööki hammaste pesu.
Kui Su laps käib koolis, peaks ta hambaid pesema hommikul peale ärkamist ja õhtul enne magama minemist. Tee hammaste harjamine lõbusaks kogemuseks - osta talle toredate piltide või lemmiktegelastega hambahari, või näiteks hambahari, mis pesemise ajal laulab.
5. Kasuta enne õhtust hambapesu ka hambaniiti.
Enamik lapsi ei oska hambaniiti ise enne 10-aastaseks saamist kasutada, kuid selle eelnev regulaarne kasutamine õpetab talle, et see on oluline, et hammaste ja igemete tervist hoida. Kasuta spetsiaalset hambaniidi hoidjat, kui Sa oma kätega lapse suhu ei mahu.
6. Näita lapsele, mida määrdunud riietega teha tuleb.
Mõned lapsed võivad nõuda oma lemmikriideid mitu päeva järjest kanda, või unustavad mustad riided pesukorvi viia. Anna lapsele vabadus ise riideid selga valida, et ta tunneks ennast iseseisvamalt ja oleks puhaste riiete kandmise pärast elevil.
Muuda mustade riiete pesukorvi viimine toredaks mänguks, lastes tal näiteks kaugelt pesukorvi sisse riietega täpsust visata.

allikas: http://www.wikihow.com/Teach-a-Child-Proper-Hygiene


VAATA LISAKS:
Nutilastele nutilahendused. APPI TULEB ÄPP.

http://perejalaps.delfi.ee/lapsetervis/kuidas-saada-laps-hambaid-pesema-appi-tuleb-app?id=74256851





MULTIFILMI TEGELASED TULEVAD APPI:

https://www.youtube.com/watch?v=wxMrtK-kYnE


No comments: