Kliki pildil ja liigu kodulehele

Wednesday, June 20, 2007

Õue loovalt mängima!


Suvel on parim koht lapsega aega veeta ÕUES!
Mängud, mida saavad mängida väikesed ja suured:

1. Hõljuvad linikud.

Selle mängu jaoks läheb vaja 1-3 õhukest rätikut või kanga tükki.

Kuidas mängida: Mängi nagu palliga , visates avatud rätikut teineteisele või hoia rätik käes ja hõljuta seda üles alla. Teine mängija püüab haarata rätiku teisest servast kinni. Rätikut võib ka üles lennutada ja osavalt kinni püüda, püüda võivad kõik mängijad koos. Avatu liniku d või rätikuga "pallimäng" on vaba ja lõbus mäng. Naer teeb head sinule ja lapsele. Kui lihtsalt liniku püüdmine hakkab tüütama, vii sisse uus reegel: püüa linikut ainult ühe käega või seo silmad salliga kinni.
2. Arva ära, kes ma olen?
Kuidas mängida: see mäng on pisut pantomiimi moodi. Kuidas kujutada kilpkonna, hiirt, ussi, karu, jänest, traktorit, bussi, palli? Seisa mängijate ees ja võta vastava tegelase ased sisse, liiguta käsi või jalgu ning palu vaatajatel ära arvata kes sa oled.
Näiteks
Jänes: aseta sõrmed pea peale püsti ja keski vapralt hops hops.
Karu: aseta käed põlvedele ja astu raskelt müt-müt.
Pall: kükita ja haara kätega jalgadest, veereta end murul.
Hiir: põlvita murule ja peida käed jalad enda alla. Üks jalg siruta sabana pikalt taha välja. Liiguta "vuntse" ja piiksu.
3. Joonistame veega asfaldile.
Selle mängu jaoks läheb vaja tühja sampooni pudelit ja vett.
Kuidas mängida: vala tühja sampooni pudelisse vett. Pritsi pudelist vett asfaldile. Vesi jätab jälje. Nii saad joonistada asfaldile või liivale kujundeid. Pilt kuivab päikese käes ja ei jäta jälgi.
4. Tilkuv savi.
Selle mängu jaoks läheb vaja vedelat savi. KAsuta looduslikku savi ja lisa ohtralt vett. Savi võid leida mereäärest, kraavist, karjäärist.
Kuidas mängida: sega kausis või ämbris vedel savimass. Võta peoga vedel savi ja tilguta alusele või kivile. Tilguta mitu peotäit savi samasse kohta. Märg ja tilkuv savi on moodustab voolavaid torne. Ehita oma tornide väljak. Päikese käes ehitis kuivab ja mureneb. Savil on hea teraapiline ja rahustav toime. Keskendu tegevusele ja jälgi savi voolavust. Tunneta savi jahedust peopesas. Võimlausel aseta vedel savi madalasse anumasse ja sõtku seda jalgadega.


No comments: