Kliki pildil ja liigu kodulehele

Saturday, March 19, 2011

Õpetaja Nataly meisterdas lastega 12 märtsil Sadama Turpäeval




















Laupäeval 12.03. toimub Sadama Turupäev.
LOOVUSTUBA ootas laupäeval suuri ja väikesi lapsi vabalt ja rõõmsalt turule meisterdama :
kell 12-14.00.
Koos õpetaja Natalyga said lapsed osaleda tasuta meisterdamiskojas:
kavas olid kunstilised tehnikad toidukultuuris:
kartuli, porgandi, lillkapsa ja sibula trükitehnikad; soolatainast marmoriseeritud pärlite voolimine. Igale osalejale sai kaasa valik soolataina retsepte.

Kuidas sibulaga trükkida ja milleks voolida soolatainaga?
Mõlemad on head ja vanad tehnikad. Sibularõngad on looduse imeline muster. Trükkides sibularõngaid kaardile või pildile aga miks mitte ka kunagi tekstiilivärvidega särkidele ja kleitidele, kottidele, võib kujundada ürgseid ja keerulisi mustreid.
Soolatainast on kasutatud juba mitu aastakümnendit, et asendada savi ja muud voolimisained. Soolatainast esemed kuivavad kivikõvaks ning pärast lakkimist saab soolatainast anumaid ja kaunistusi mugavalt kasutada nagu päris-esemeid. KAusis võib serveerida komme ja pähkleid, taldrikule sättida lihavõttemunad. Sooltainast esemed kuivavad kõvaks küpsetades ahjus. Väiksemaid esemeid võib akanalaual kuivatada. Värviline soolatainas on ilus ja plastiline materjal ,millega saab voolida väike laps ja täiskasvanud inimene. Ühendades erinevaid värve on võimalik moodustada keerulisi mustreid ja vallatuid motiive.

No comments: