Kliki pildil ja liigu kodulehele

Tuesday, July 24, 2007

Paberist kalake





PAberist kalake:
VAjalikud materjalid: vesi, ajaleht, kliister, wc-paber, värvid.
Töö käik:
  1. Esimesel fotol on kortsutatud ajaleht, mis tuleb kasta vette ja pigistada, leotada, kuni ajaleht liguneb märjaks. Pigista üleliigne vesi välja ja vormi sõrmedega märjast ajalehe nutsakust kala-taoline ese.
  2. Teisel fotol on ajalehest kalake "pakitud" wc-paberi sisse. Selleks valmista kliister (täpsemalt vaata meie kodulehel www.loovustuba.ee rubriigis "Teeme ise"; leiad ka siin: http://www.loovustuba.ee/est/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=38). Määri ajalehest voolitud kala kliistriga kokku ja kata wc-paberi lehtedega. Niisuta käsi ja vooli kala siledaks. Kleebi ajalehest kalale 3-5 kihti valget wc-paberit.
  3. Kolmandal fotol on kõik tööetapid: ajalehest kala, wc-paberiga kaetud kala ja värvidega kaunistatud kala, millele on silmadeks liimitud nööbid. Jäta kalake kuivama. Paari päeva pärast on sul kerge paberist kalake, mida saab riputada akvaariumi-kasti.

AKVAARIUMI-KAST:

Lõika kasti küljele suur ava. Aseta kasti peale põiki-latt või puuoks ja seo paberist kalakesed oksa külge. KAlad ripuvad akvaariumi kastis ja liigutavad end niidikesel kõikudes. Akvaariumi-kasti võid kaunistada väljast ja seest. KAsti sisse maali taustaks vetikad, meritäht ja kivikesed. KAsti põhja aseta päris kivid. Kivid võid maalida guassiga kauniks, nagu seda tegid lapsed "KAlapäevadel" (vaata eelmist artiklit).

No comments: